Lyckas med stöd för psykisk hälsa

Bli en diplomerad själavårdare som kan ge rätt stöd och undviker misstagen. Förstå hela läkeprocessen. Konkreta metoder. 65 lektioner ca 14 h speltid.

Kursen innehåller

Lyckas med stöd för psykisk hälsa är en webbaserad kurs i själavård med integrerad kunskap från psykoterapin. Du får tillgång till kursen under ett års tid och kan lära dig i din egen takt. Du får möjlighet att delta i/leda en mans-/kvinnogrupp under tiden.
Du lär dig vad som krävs för att ge stöd till psykisk och andlig hälsa genom konkret undervisning.
Du för en helhetsförståelse av processen till inre läkning och vad som krävs av den du ger stöd och av dig.
Kursen bygger på psykoterapeutiska metoder, grunder i själavård samt den vägledningstradition som finns i den ignatianska andligheten. Ramen för kursen är den väg till inre läkning och utveckling som finns i tolvstegsprogrammet. En viktig grund i kursen är att du själv vandrar vägen mot inre helande för att på djupet kunna förstå och vägleda andra.

Recensioner

5

Topprankad
  • 5 100%
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Emma-Lena Liljenberg Liljenberg

Bästa tänkbara!

Pernilla undervisar på ett enkelt och tydligt sätt, kort och koncist förklarar hon modeller, tankesätt och så mycket annat. Det är korta, men otroligt kärnfulla lektioner. Jag får hela tiden pausa för att hinna anteckna. Det är en fördel att materialet är förinspelat så att man kan titta i sin egen takt. Vissa avsnitt kan man behöva återvända till. Uppgifterna är bra och är till hjälp för reflektion. Att få möjlighet att vara med i en stödgrupp online var för mig otroligt givande och något jag vill återkomma till regelbundet. Pernillas hela tänk är så bra tycker jag! En sund blandning av olika psykologiska modeller och förklaringar varvas med kristen tro och erfarenhet på ett mycket förtroendeingivande sätt. Det här är verkligen den bästa kurs som jag har gått i själavård! Rekommenderas varmt! Jag tror att man har nytta av kursen både för egen del och för att hjälpa andra.

1 week ago
Berit Karlsson

Tacksam!

Jag är verkligen så tacksam att jag blev ledd, som jag upplever att jag blev till just denna själavårdsutbildning. Den har gett mig mycket ny kunskap och redskap till själens helande, men också under kursens gång så mycket insikt av att jag använt mig av Bi stegen (utan att veta att den fanns som metod) i det jag gått igenom av kris och svåra saker som påverkat i mitt eget liv och hur jag kommit igenom det och känner mig hel och fri i dag och vill vara en resurs för andra. Jag vet att denna utbildning, då den fokuserar på att ta med ande, själ och kropp på ett så medvetet sätt är så rätt och fungerar att jobba vidare med. Fantastiskt bra upplägg på utbildningen på alla sätt! Vill därför varmt rekommendera till dig som funderar på själavårdsutbildning eller för egen del behöver bli hel från själsliga sår.

1 month ago
Lise-Lott Bredberg

Så tacksam

Jag är så tacksam för denna själavårdskurs. Den har gett mig många bra verktyg. Det här är en kurs som hjälper och förändrar på riktigt genom tolvstegsresan och att bjuda in Gud i det svåra. Jag har fått insikter och förståelse för tankar och beteenden som jag haft och verktyg för att förändra det jag inte vill ha i mitt liv. Det har passat mig perfekt att kursen skett på distans. Likaså att jag har kunnat lyssna om och om igen på vissa avsnitt samt att jag har tillgång till kursen under ett helt år. Kursen ger också möjlighet till att delta i stödgrupp och ha en teampartner vilket har berikat mig mycket. Jag förstår mig själv bättre nu och jag har fått en inre frihet. Jag vill varmt rekommendera denna kurs. Jag känner mig mycket bättre rustad för att hjälpa andra nu. Lise-Lott Bredberg

3 months ago
Marja-Liisa Lundqvist Lundqvist

Tacksam

Jag är så tacksam till Gud att han ledde mig till Soultools själavårdsutbilning. Det kändes som ett fantastiskt bönesvar. Kursen är rätt så omfattande och därför är det en stor fördel att kunna gå igenom lektionerna i egen takt. Ibland har jag önskat att jag hade haft någon att titta filmerna tillsammans med och därefter samtala om det som tagits upp. Många av filmerna har jag tittat igenom flera gånger och har även antecknat en hel del. Skulle gärna vilja få hela kursen även i skriftlig form. Parallellt med lektionerna har jag läst Pernillas bok "Verktyg för själens vård" och det har varit ett jätte bra komplement till kursen. Att delta i en stödgrupp och att ha haft en teampartner har också betytt jätte mycket för mig. Nya insikter, nya perspektiv nya steg mot frihet. Jag vill tacka dig Pernilla att du var lydig den himmelska kallelsen Gud gav dig. När Mose lydde Herrens befallning "Lyft din stav och räck ut handen över havet och klyv det.." så klövs vattnet itu och Israels folk kunde gå genom havet på torr mark. All himmelsk välsignelse över Soutools fortsatta arbete. PS 23 Marja-Liisa Lundqvist

8 months ago
Elsie Johansson

En mycket givande och berikande utbildning

Själavårdskursen har ett bra, genomarbetat och välstrukturerat upplägg. Möjligheten att kunna läsa på distans har passat mig ypperligt. Som kursdeltagare har jag fått mer teoretisk kunskap och möjlighet att delta i stödsamtal, där vi i praktiken fått testa Bi-stegen. Att gå igenom de 12 stegen i mitt eget liv har varit lärorikt och berikande på många sätt. Jag är mycket tacksam över vad dessa studieveckor har gett mig personligen och glad över att ha hittat verktyg att använda inom själavård. Jag rekommenderar kursen varmt!

2 years ago
Matilda Björksaga

Så bra kurs!

Soultools verktygslåda innebär en helhetssyn på människan som ande, kropp och själ. Något jag saknat både i min socionom-utbildning, samtal inom vården och tidigare själavårdskurs. Jag upplever nu att jag kan lägga färdigt ett pussel med tidigare spretande bitar. Kursen är pedagogiskt upplagd, enkel att hänga med i med väl avvägda uppgifter. På kort tid får man med sig förvånansvärd både bredd och djup. Videoklippen är korta och koncisa, inget tröttsamt "prat". Jag känner mig helare som människa och mer redo att möta andra i samtal än jag trodde möjligt efter bara en kurs på 13 veckor!

2 years ago
See more reviews

Kursplan

Pernilla Eklund

Terapeut, lärare och författare

Christian Edlund

Priser

  • Mest populär
    Lyckas med stöd
  • 3998 SEK

    Inkl. stödgrupp, handledning m.m.

    Köp nu