Lyckas med stöd för psykisk hälsa

Bli en diplomerad själavårdare som kan ge rätt stöd och undviker misstagen. Förstå hela läkeprocessen. Konkreta metoder. 65 lektioner ca 14 h speltid.

Kursen innehåller

Lyckas med stöd för psykisk hälsa är en webbaserad kurs i själavård med integrerad kunskap från psykoterapin. Du får tillgång till kursen under ett års tid och kan lära dig i din egen takt. Du får möjlighet att delta i/leda en mans-/kvinnogrupp under tiden.
Du lär dig vad som krävs för att ge stöd till psykisk och andlig hälsa genom konkret undervisning.
Du för en helhetsförståelse av processen till inre läkning och vad som krävs av den du ger stöd och av dig.
Kursen bygger på psykoterapeutiska metoder, grunder i själavård samt den vägledningstradition som finns i den ignatianska andligheten. Ramen för kursen är den väg till inre läkning och utveckling som finns i tolvstegsprogrammet. En viktig grund i kursen är att du själv vandrar vägen mot inre helande för att på djupet kunna förstå och vägleda andra.

Recensioner

5

Topprankad
 • 5 100%
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
Marja-Liisa Lundqvist

Tacksam

Jag är så tacksam till Gud att han ledde mig till Soultools själavårdsutbilning. Det kändes som ett fantastiskt bönesvar. Kursen är rätt så omfattande och därför är det en stor fördel att kunna gå igenom lektionerna i egen takt. Ibland har jag önskat att jag hade haft någon att titta filmerna tillsammans med och därefter samtala om det som tagits upp. Många av filmerna har jag tittat igenom flera gånger och har även antecknat en hel del. Skulle gärna vilja få hela kursen även i skriftlig form. Parallellt med lektionerna har jag läst Pernillas bok "Verktyg för själens vård" och det har varit ett jätte bra komplement till kursen. Att delta i en stödgrupp och att ha haft en teampartner har också betytt jätte mycket för mig. Nya insikter, nya perspektiv nya steg mot frihet. Jag vill tacka dig Pernilla att du var lydig den himmelska kallelsen Gud gav dig. När Mose lydde Herrens befallning "Lyft din stav och räck ut handen över havet och klyv det.." så klövs vattnet itu och Israels folk kunde gå genom havet på torr mark. All himmelsk välsignelse över Soutools fortsatta arbete. PS 23 Marja-Liisa Lundqvist

5 months ago
Elsie Johansson

En mycket givande och berikande utbildning

Själavårdskursen har ett bra, genomarbetat och välstrukturerat upplägg. Möjligheten att kunna läsa på distans har passat mig ypperligt. Som kursdeltagare har jag fått mer teoretisk kunskap och möjlighet att delta i stödsamtal, där vi i praktiken fått testa Bi-stegen. Att gå igenom de 12 stegen i mitt eget liv har varit lärorikt och berikande på många sätt. Jag är mycket tacksam över vad dessa studieveckor har gett mig personligen och glad över att ha hittat verktyg att använda inom själavård. Jag rekommenderar kursen varmt!

1 year ago
Matilda Björksaga

Så bra kurs!

Soultools verktygslåda innebär en helhetssyn på människan som ande, kropp och själ. Något jag saknat både i min socionom-utbildning, samtal inom vården och tidigare själavårdskurs. Jag upplever nu att jag kan lägga färdigt ett pussel med tidigare spretande bitar. Kursen är pedagogiskt upplagd, enkel att hänga med i med väl avvägda uppgifter. På kort tid får man med sig förvånansvärd både bredd och djup. Videoklippen är korta och koncisa, inget tröttsamt "prat". Jag känner mig helare som människa och mer redo att möta andra i samtal än jag trodde möjligt efter bara en kurs på 13 veckor!

1 year ago
Camillha Fahlberg

Bra upplägg och lättförståligt!

Uppskattar upplägget och att jag kan lyssna om och om igen när jag inte riktigt har landat i hur det funkar. Har gått tillbaka och lyssnat på kurser jag gjorde i början, men som jag tappat och behöver friska upp kunskapen. Är glad att jag har ett år på mig och inte behöver stressa till nästa del i kursen. Jag har fått flera ahaupplevelser och även fått andra sätt att se på bön och själavård. Hittade kursen i rätt tid. Skönt att inte behöva korvstoppning utan kan ta bit för bit och låta det landa och ibland läka innan jag går vidare! Ser fram emot fortsättningen och framtiden med dessa nycklar och redskap jag fått hittills.

2 years ago
Linda Andersson Andersson

Fantastisk utbildning

En fantastiskt bra utbildning med gedigen kunskap, vittnesbörd och praktiska övningar. Rekommenderas till alla som vill hjälpa sig själv och andra att växa i frihet. Ett viktigt och lättillgängligt verktyg också för församlingar som vill utrustas i inre helande.

2 years ago
Andreas Alinder

Så mycket goda verktyg!

Kursen är proppfylld med psykologisk kunskap och andlig insikt som förmedlas på ett pedagogiskt sätt. För mig personligen har den varit till stor nytta och gett mig redskap både för min egen psykiska hälsa och för att kunna hjälpa andra människor.

2 years ago
See more reviews

Kursplan

Pernilla Eklund

Terapeut, lärare och författare

Christian Edlund

Priser

 • Mest populär
  Lyckas med stöd
 • 3998 SEK

  Inkl. stödgrupp, handledning m.m.

  Köp nu