Lyckas med stöd för psykisk hälsa

Bli en diplomerad själavårdare som kan ge rätt stöd och undviker misstagen. Förstå hela läkeprocessen. Konkreta metoder. 65 lektioner ca 14 h speltid.

Kursen innehåller

Lyckas med stöd för psykisk hälsa är en webbaserad kurs i själavård med integrerad kunskap från psykoterapin. Du får tillgång till kursen under ett års tid och kan lära dig i din egen takt. Du får möjlighet att delta i/leda en mans-/kvinnogrupp under tiden.
Du lär dig vad som krävs för att ge stöd till psykisk och andlig hälsa genom konkret undervisning.
Du för en helhetsförståelse av processen till inre läkning och vad som krävs av den du ger stöd och av dig.
Kursen bygger på psykoterapeutiska metoder, grunder i själavård samt den vägledningstradition som finns i den ignatianska andligheten. Ramen för kursen är den väg till inre läkning och utveckling som finns i tolvstegsprogrammet. En viktig grund i kursen är att du själv vandrar vägen mot inre helande för att på djupet kunna förstå och vägleda andra.

Recensioner

5

Topprankad
 • 5 100%
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
Elsie Johansson

En mycket givande och berikande utbildning

Själavårdskursen har ett bra, genomarbetat och välstrukturerat upplägg. Möjligheten att kunna läsa på distans har passat mig ypperligt. Som kursdeltagare har jag fått mer teoretisk kunskap och möjlighet att delta i stödsamtal, där vi i praktiken fått testa Bi-stegen. Att gå igenom de 12 stegen i mitt eget liv har varit lärorikt och berikande på många sätt. Jag är mycket tacksam över vad dessa studieveckor har gett mig personligen och glad över att ha hittat verktyg att använda inom själavård. Jag rekommenderar kursen varmt!

8 months ago
Matilda Björksaga

Så bra kurs!

Soultools verktygslåda innebär en helhetssyn på människan som ande, kropp och själ. Något jag saknat både i min socionom-utbildning, samtal inom vården och tidigare själavårdskurs. Jag upplever nu att jag kan lägga färdigt ett pussel med tidigare spretande bitar. Kursen är pedagogiskt upplagd, enkel att hänga med i med väl avvägda uppgifter. På kort tid får man med sig förvånansvärd både bredd och djup. Videoklippen är korta och koncisa, inget tröttsamt "prat". Jag känner mig helare som människa och mer redo att möta andra i samtal än jag trodde möjligt efter bara en kurs på 13 veckor!

9 months ago
Camillha Fahlberg Fahlberg

Bra upplägg och lättförståligt!

Uppskattar upplägget och att jag kan lyssna om och om igen när jag inte riktigt har landat i hur det funkar. Har gått tillbaka och lyssnat på kurser jag gjorde i början, men som jag tappat och behöver friska upp kunskapen. Är glad att jag har ett år på mig och inte behöver stressa till nästa del i kursen. Jag har fått flera ahaupplevelser och även fått andra sätt att se på bön och själavård. Hittade kursen i rätt tid. Skönt att inte behöva korvstoppning utan kan ta bit för bit och låta det landa och ibland läka innan jag går vidare! Ser fram emot fortsättningen och framtiden med dessa nycklar och redskap jag fått hittills.

1 year ago
Linda Andersson

Fantastisk utbildning

En fantastiskt bra utbildning med gedigen kunskap, vittnesbörd och praktiska övningar. Rekommenderas till alla som vill hjälpa sig själv och andra att växa i frihet. Ett viktigt och lättillgängligt verktyg också för församlingar som vill utrustas i inre helande.

1 year ago
Andreas Alinder

Så mycket goda verktyg!

Kursen är proppfylld med psykologisk kunskap och andlig insikt som förmedlas på ett pedagogiskt sätt. För mig personligen har den varit till stor nytta och gett mig redskap både för min egen psykiska hälsa och för att kunna hjälpa andra människor.

1 year ago
Daniel Molin

Så givande och goda verktyg - både för att leda mig själv och redskap till att stötta andra!

Jag kan verkligen rekommendera den här kursen! Den har så mycket gott att ge, och kombinationen av undervisning, uppgifter och stödgrupp - alltid med Gud i centrum - är så bra resurser som jag kommer bära med mig. Dels för att på djupet få utrymme och verktyg att bearbeta, leda och förstå mig själv, men även för att få vägledning till att stötta andra på vägen. Tacksam över att få ta del av det!

1 year ago
See more reviews

Kursplan

Pernilla Eklund

Terapeut, lärare och författare

Christian Edlund

Priser

 • Mest populär
  Lyckas med stöd (ord 3399 kr)
 • 3399 SEK

  Inkl. stödgrupp, handledning m.m.

  Köp nu